Šī ļoti garšīgā tomātu un sīpolu uzkoda jums būs īsts atklājums: minimāls produktu daudzums, minimāls sagatavošanas laiks – un galu galā pārdabiska garša.
Šeit viss ir ar mēru: tomāti ir mēreni sāļi, mēreni pikanti, bet neticami garšīgi. Šī uzkoda lieliski saderēs ar jebkuru gaļu, ar ceptiem kartupeļiem – un ar jebkuru otro ēdienu. Visinteresantākais, ka pirmais no galda pazūd sīpols, kas marinēts kopā ar tomātiem: tā pikantā garša jūs novedīs līdz neprātam.
Sastāvdaļas
5 nogatavojušies tomāti (vēlams ar blīvu mīkstumu)
3 vidēja lieluma sīpolu galviņas
4 ķiploka daiviņas
4 ēdamkarotes augu eļļas
2 ēdamkarotes citrona sulas
½ tējkarote bazilika
¼ tējkarote aso sarkano piparu
1½ ēdamkarote dabīgā medus
½ tējkarote sāls
Tevi noteikti interesēs
- Jo slinkāks esi šajās 9 lietās pēc 50, jo laimīgākas būs vecumdienas Latvijāby Rinalds Bergmanis
- Ja jūsu gurķi sāk dzeltēt, tā ir slikta zīme: pieredzējuši dārzkopji iesaka nekavēties un apstrādāt augus ar šiem līdzekļiemby Laura Andersone
- Nolieku sīpolu mizas zem gultas. Omītes metode ciešam miegam, kas darbojas arī mūsdienāsby Rinalds Bergmanis